Devlet kurumlarından AK Parti’ye ziyaret

Aydın’ın Söke ilçesinde bazı devlet kurumu temsilcilerinin AK Parti’yi ziyaret etmesine, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tepki gösterdi. Devlet kurumlarının siyasi partilerin yan kolları olmadığını belirten Tezcan “ Bu ziyaret tek adam rejiminin ve parti devletinin fotoğrafı, devlette çürümüşlüğün resmidir” dedi.

Abone ol

ANKARA - Aydın’ın Söke ilçesinde aralarında Milli Eğitim Müdürü (MEB) Şerafettin Yapıcı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Abdullah Kabal’ın da bulunduğu bazı devlet kurumu temsilcileri AK Parti Söke İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Söke İlçe Başkanlığı ziyarete ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Benzer bir ziyaret daha önce Diyarbakır'da da gerçekleşirken, söz konusu ziyaretin kamuoyuna yansımasıyla tepki gösteren CHP PM üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Bu ziyaret tek adam rejiminin ve parti devletinin fotoğrafı, devlette çürümüşlüğün resmidir” dedi.

AK Parti’ye yapılan ziyaretin bir nezaket ziyaretinden fazla olduğunu vurgulayan Tezcan, şunları söyledi:

“Fotoğraftan ziyaretin sıradan bir nezaket ziyareti olmadığı, iktidar partisinin ilçe başkanlığının muhabbetine mazhar olma ziyareti olduğu anlaşılmaktadır. O fotoğraf kadrajındaki bürokratlar, kendilerini devletin memuru olarak değil, AK Parti’nin memuru olarak görmektedir. Kendi işlerini yapmak yerine yandaşlık yarışına düşen bürokratların, AK Parti binasında ne işi vardır? Devlet kurumları, siyasi partilerin yan kolları değildir.

Bu fotoğraf, Ak Parti döneminde devlet adabından, devlet bilincinden uzaklaşmanın sonuçlarından biridir. Parti binasında poz veren bürokratlar, siyaset yapmaya meraklıysa istifalarını verip, AK Parti’ye üye olsunlar. Bu kişiler hakkında derhal soruşturma açılmalı, gereği yapılmalıdır. Konunun takipçisi olacağız.”

(DUVAR)