Devrek'te alarm: Bütün ilçe korona olmaya doğru gidiyor

KOAH başta olmak üzere solunum yolu hastalıklarının sık görülmesi nedeniyle korona virüsü salgını başlangıcında büyükşehirlerle birlikte sıkı tedbirler uygulanan Zonguldak'ta Devrek ilçesi alarm veriyor. İlçedeki hasta sayılarında hızlı bir yükseliş yaşanıyor.

Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, korona virüsü rakamlarında hızlı bir yükseliş yaşanıyor. İlde pozitif hasta sayısının en fazla olduğu ilçe olan Devrek'te 1 yaşındaki bebeklerde bile hastalık görülmeye başlandı. Devrek Kaymakamlığı özellikle çocuklar için maskesiz sokağa çıkılmaması çağrısı yaptı.

Devrek Kaymakamı Ümit Altay açıklamasında banka önlerinde çok yakın mesafede bulunarak sıra bekleyenler olduğu uyarısını yaparak şunları söyledi:

"Lütfen kurallara uyalım, mesafeyi koruyalım, artık daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Vaka sayılarımız her geçen gün hızla artıyor, şu an yeni vaka sayılarında Zonguldak genelinde en fazla yeni pozitif vaka olan ilçeyiz. Maalesef yeni vakalar arasında 1 yaşından başlayan bebekler, çocuklar bile var. Sokaklarda parklarda çocuklarınızın maskesiz olarak gece yarılarına kadar gezdiğini toplanıp oturduğunu görüyorum. İlerleyen günlerde daha sıkı tedbirlerle karşılaşmamak için lütfen tedbirlere uyalım." (HABER MERKEZİ)