Devrim Muhafızları Komutanı Selami'den İsrail'e 'misilleme' uyarısı: Dikkatli karar verin

İranlı general Abbas Nilfuruşan için düzenlenen törende konuşan Devrim Muhafızları Komutanı Selami, "Saldırdığınız her noktadan acı bir misillemeyle karşılaşacaksınız, dikkatli karar verin" dedi.

Abone ol

DUVAR - İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği ve Hizbullah lideri Nasrallah'ın da hayatını kaybettiği saldırılarda ölen İranlı general Abbas Nilfuruşan için İsfahan'da düzenlenen törende açıklamalarda bulundu. İsrail'e misilleme yapmaması yönünde uyarıda bulunan Selami, buna 'çok daha güçlü bir tepki verileceğini' dile getirdi. 

Nilfuruşan için düzenlenen törende konuşan Selami, "Saldırdığınız her noktadan acı bir misillemeyle karşılaşacaksınız, dikkatli karar verin" dedi. İranlı komutan, şöyle devam etti: "Eğer bir hata yapıp hedeflerimize saldırırsanız, ister bölgede ister İran'da olsun, size yine acı bir şekilde karşılık veririz."

İRAN'DAN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

İran, 1 Ekim'de İsrail'e onlarca füzeyle saldırdı. İsrail ordusu, 200'e yakın füzenin çoğunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İran Devrim Muhafızları ise ilk kez sesten hızlı füzelerin fırlatıldığını ve yüzde 90 oranında isabet sağlandığını belirtti. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık. Siyonist rejim İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak."

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Ürdün'deki temaslarının ardından Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti. Arakçi’nin Kahire’ye ziyareti, 12 yıl aradan sonra bir İranlı dışişleri bakanının Mısır’a ilk ziyareti oldu.

Irakçi, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bölgedeki gerilimi görüştü. Irakçi, sosyal medya hesabı üzerinden Ürdün Kralı Abdullah ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi.

Irakçi'nin yaptığı paylaşımda, “İsrail rejiminin Gazze ve Lübnan'a yönelik aralıksız ihlalleri ve zulmünün bir sonucu olarak ortaya çıkan kritik güvenlik durumu hakkında İran'ın görüşleri paylaşıldı. İkili ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönündeki ortak kararlılığın altı çizildi. Saldırganlığı ve zulmü durdurmak, masum hayatları kurtarmak ve bölgesel güvenlik ve istikrarı korumak için sıkı bir dayanışma ve kolektif eylemin gerekli olduğu İran ve Ürdün'ün ortak inancıdır” denildi.

Arakçi'nin Mısır ziyaretinin ardından Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)