DHA: Paylaşımdan ötürü, muhabirimizle yollarımızı ayırdık

DHA, 10 Ekim Ankara Katliamı'nı canlandıran öğrencilerin fotoğrafını "keşke gerçek olsa" şeklinde paylaşan Faruk Kıyak'ın işine son verdi. Açıklamada, "Haklı tepkilere neden olan bu paylaşımdan ötürü, Faruk Kıyak ile bugün yollarımızı ayırdığımızı bildiririz" denildi.

Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı’nı canlandıran üniversite öğrencilerinin fotoğrafını "Keşke gerçek olsa" notuyla paylan Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Faruk Kıyak'ın işine son verildi.

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) dün Ankara Katliamı’nı protesto eden Öğrenci Kolektifleri, yaşananları canlandırdı. Haber takibi için orada bulunan DHA Kocaeli muhabiri Faruk Kıyak, öğrencilerin yerde yatarken çekilen fotoğrafını “Keşke gerçek olsa” notuyla, sosyal medyada paylaştı.

Akşam saatlerinde DHA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, paylaşıma yönelik tepkiler "haklı" olarak değerlendirildi. "Faruk Kıyak ile bugün yollarımızı ayırdığımızı bildiririz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğan Haber Ajansı Kocaeli bürosunda görevli muhabir arkadaşlarımızdan Faruk Kıyak, kişisel sosyal medya hesabında ajansımızın hiç onaylamadığı ve Doğan Yayın İlkeleri’ne ters düşen bir paylaşımda bulundu. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Ankara Garı terör saldırısının 2. yıldönümü anma etkinlikleri nedeniyle bazı çevrelerde haklı tepkilere neden olan bu paylaşımdan ötürü, Faruk Kıyak ile bugün yollarımızı ayırdığımızı bildiririz." (HABER MERKEZİ)

Ankara Katliamı canlandırmasına 'keşke gerçek olsa' paylaşımı