Dicle Üniversitesi’nde kadavrasız tıp eğitimi: 'Öğrencinin dokuyu görmesi gerekiyor'

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 15 yıldır kadavra bulunmadığını ve öğrencilerin maketle ders gördüğünü belirten Prof.Dr. M. Cudi Tuncer, "Öğrencinin dokuyu görmesi hissetmesi gerekiyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - Dicle Üniversitesi'nde 1966 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nde kadavra olmadığı için, 15 yıldan fazladır eğitimin maket üzerinden verildiği belirtildi. Dekanlık ve yönetim maliyeti 4 bin 500 dolar civarında olan kadavra bulamaması nedeniyle öğrenciler bu eğitimi almadan mezun oluyor.

'TIP FAKÜLTELERİNİN ÇOĞUNDA BU PROBLEM VAR'

Amida Haber'in aktardığına göre Dicle Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. M. Cudi Tuncer, Türkiye’de kadavra bağışının az olmasından yakındı. Kadavra bağışında prosedürlerin de ağır olduğuna dikkat çeken Tuncer, “15 yıldan fazladır Dicle’de kadavra yok. Türkiye’deki tıp eğitimi veren fakültelerin çoğunda bu problem var. Bazı üniversitelerde sınırlı sayıda var. Kadavra bağışının bir takım ağır prosedürleri var. O niyetle gelenler var. Ama prosedürlere takılıyorlar” dedi.

'ÖĞRENCİNİN DOKUYU GÖRMESİ GEREKİYOR'

Kadavra olmadığı için tıp eğitiminin maket üzerinden verildiğini belirten Tuncer, “Maket üzerinden verilen eğitim elbette kadavra üzerindeki eğitimin yerini tutmaz. Öğrencinin dokuyu görmesi hissetmesi gerekiyor. Kadavra bağışı konusunda prosedürlerin esnetilmesi gerekiyor. Ayrıca, yöneticilerin bu konuda harekete geçip tıp fakültelerine kadavra temini için adım atması gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)