Dicle Üniversitesi’nde zamlanan yemeğin porsiyonu küçüldü

Dicle Üniversitesi’nde yemeklere yüzde 50 zam yapıldı. Öğrenciler, yemek porsiyonlarının da küçüldüğünü söyledi.

Abone ol

DUVAR - Ekonomik krizin etkilerini derinden hisseden üniversite öğrencileri, ev kiralarının katlanması ve bunun yanında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü yurtlarının yetersizliği nedeniyle barınma sorunları yaşıyor. Kampüslerde yeni dönemle birlikte yemeklerin zamlanması da öğrencileri bir hayli zorluyor. Yemek zammı yapan üniversiteler arasına Dicle Üniversitesi de katıldı. Üniversite yemekhanesinde geçen yıl 3 TL olan bir öğün yemek, bu yıl yüzde 50 zamlanarak 4 buçuk TL’ye çıkarıldı. Öğrenciler, zamla birlikte yemek porsiyonlarının küçüldüğünü söyledi.  

YEMEK KUYRUKLARI UZADI 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, yemeklere yapılan zamlara ilişkin konuşan Dicle Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi olan Emir Aydın, Türkiye’deki yüksek enflasyonda Dicle Üniversitesi öğrencilerinin de payını aldığını belirtti. Zamla birlikte yemek porsiyonlarının da küçüldüğünü aktaran Aydın, “Üniversitemizde yemek ücretleri 3 TL den 4,5 TL çıkarıldı. Yemeklere zam yapıldı ama yemeğin kalitesinde bir değişiklik olmadığı gibi geçen yıla oranla yemek kuyrukları daha fazla uzadı. Yemek sırasının dışarıya kadar uzuyor. Merkezi yemekhanede hijyen kurallarına daha çok uyulurken, yemek fakültelerdeki yemekhaneler dağıtılırken, bu hijyeni göremiyoruz. Üniversite içindeki yemekhanelerde yemek kalitesi değişiyor ama hangi yemekhaneye gidersek gidelim; porsiyonlar küçük” dedi. (HABER MERKEZİ)