Didim'de 2400 yıllık su mağarası ziyarete açıldı

Didim'de bulunan Milet Antik Kenti'ndeki Tiyatro'nun taban kısmında bulunan ve 2400 yıl önce hastaların iyileşmek ve tanrılara adakta bulunmak için kullanıldığı sanılan su mağarası ziyarete açıldı.

DUVAR - Milet Antik Kenti'nde 2013 yılında Prof. Dr. Philipp Niewöhner'in kazı başkanlığında yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan ve 2400 yıl önce kullanıldığı tahmin edilen mağara, Milet Müze Müdürlüğü tarafından yapılan çevre düzenlemesi ile önü ve içi yeniden temizlenerek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı. 'Kutsal' olduğu düşünülen mağarada yıllarca yapılan araştırmalarda bulunan su küvetinde adak adandığı ve dilek tutulduğu, ayrıca buradaki suyun kutsal olduğuna inanıldığı ve birçok hastanın iyileşmek için geldiği sanılıyor.

Haberin Devamı
İndirim pompaya yansıdı: 8 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları İslam Memiş'ten 'sert yükseliş' uyarısı: Elinde TL bulunduranlar... Oranlar güncellendi: 500 bin TL'nin getirisi ne kadar? İkinci elde en çok satılan elektrikli araçlar: İki marka fark attı Yabancının yıl sonu dolar tahmini belli oldu: '32,5 lira' dikkat çekti İstanbul'da konut bulmak zorlaştı: Kiralık ev en çok hangi ilçede var?