Diken 5 yaşında!

Internet gazetesi Diken, yayın hayatında 5'inci yılı doldurdu.

Abone ol

DUVAR - Haber sitesi Diken, geçtiğimiz gün 5'inci yılını geride bıraktı. Gazetenin kurucusu Harun Simavi, Diken'in yolculuğunun nasıl başladığına ve gazeteciliğe dair bir yazı kaleme aldı. Simavi 'emeği geçen herkese' teşekkür de ettiği yazısında, “Özgür ve bağımsız medyanın demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından biri olduğuna inanıyoruz. Bu yolda bugüne kadar üstümüze düşeni yaptık. Yine gazetecilik çerçevesi içinde daha iyisini yapmaya kararlıyız” dedi. Yazının bir kısmı şöyle:

Sevgili Diken okurları,

Bundan tam beş yıl önce, “Çok büyük vaatlerimiz yok. Doğru haber veren, adil gazeteciliği gözeten, nereden gelirse gelsin baskıya boyun eğmeyen, dürüst bir gazete çıkarmak için yola koyulduk. Çünkü eminiz ki Türkiye’nin böyle bir gazeteye ihtiyacı var” diyerek yayın hayatımıza başladık.

Bu zaman içinde şunları gözlemledik:

Evet, Türkiye’nin böyle bir ihtiyacı varmış.

Evet, istenince ve kararlılık gösterince Türkiye’de hala doğru dürüst gazetecilik yapılabiliyormuş.

Bu sözlerimin altını kısa birkaç cümleyle doldurmak isterim.

Beş yıl önce sıfır okur ve sıfır tanıtımla yayın hayatına başlayan gazetemizin bugün kemikleşmiş 850 bin takipçisi var. Biz bu 850 bin takipçinin değerli zamanını ve güvenini kazanmak için sadece gazetecilik yaptık.

Beş yıl içinde tanıtım için hiç para harcamadık. Tık amaçlı tek bir fotoğraf galerisi yayınlamadık. Hiç tuzak başlık atmadık. Aksine devamını okumak istemeyenler için haberin özünü hep başlıktan verdik.

Emeğe hep saygı gösterdik. Çeşitli kaynaklardan aldığımız her haberi sizlere sunmadan yeniden yazıp varsa eksiklerini giderip kaynağının linkini haberin içine koyduk, çünkü biz her emeğe saygı duyuyoruz.

Tüm zorluk ve baskılara rağmen boyun eğmedik, hiçbir partinin, kurumun, kuruluşun, firmanın ya da örgütün sesi olmadık. Size verdiğimiz doğru ve adil habercilik sözüne hep bağlı kaldık.

Diken’in patronu okurlarıdır

Bir gazetenin patronu okurlarıdır. Bir gazete sadece okurlarına hizmet eder ve okurlarının hakkını gözetir. Biz de gazetemizi her gün bu ilkeyle hazırlıyoruz.

Emin olun, hata yapmamak için her türlü çaba ve özeni gösteriyoruz. Yine de hatalarımız olmadı değil. Ancak hatamızda hiçbir zaman ısrar etmedik. Gerektiğinde hem sizlerden hem de hatanın muhatabından özür dileyerek affınıza sığındık.

Yazının tamamı.