Dilruba K. tutuklu yargılanacak: 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak

İzmir’de bir sokak röportajında Instagram‘a getirilen erişim yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba K. hakkında iddianame hazırlandı. 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak.

Abone ol

DUVAR - İzmir’de bir sokak röportajında Instgram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilbura K. hakkında iddianame hazırlandı.

İzmir Adliyesi önünde açıklama yapan Dilruba K.'nin avukatı Hüseyin Yılmaz, kamu davası açıldığını ve 3 Eylül'e duruşma günü verildiğini duyurdu.

Avukat Yıldız, ''Hukuksuz bir şekilde kanunda hiç bir tanımı olmayan bir usülle Dilruba tutuklanmıştır. Bu tutukluluğun derhal kaldırılmasını talep ediyorum'' dedi.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Y., İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesine tepki göstermişti. Röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba K., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanacak olan Dilruba K.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz da reddedilmişti.

(HABER MERKEZİ)