Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri hasarlı binada derse girmedi

Çapa'da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi ve Dişhekimliği öğrencileri bugün hasarlı binada eğitim görmek istemediklerini duyurmak için binaya girmedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul dün yaşadığı 5.8 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından afet planı yeniden gündeme geldi. Afet anında elbette hastaneler kritik bir öneme sahip olacak. Ancak İstanbul Üniversitesi'nin Çapa'da yerleşkesinde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ve personeli de endişeli. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada 9 ilçede 14 okulun tatil edildiği açıklandı. Toplam 7 bin 46 okulda öğretime ara verilmesini gerektiren bir bulguya rastlanmadığı açıklandı. Onların arasında elbette bu binalar da vardı.

Binanın zemin ile bağlantısında yarıklar göze çarpıyor

İstanbul'un en köklü ve büyük Tıp Fakülteleri'nden biri olan İstanbul Tıp Fakültesi'nde öğrenciler bu sabah deprem ve ders yaptıkları binanın durumundan kaynaklı endişe nedeniyle derslere girmedi. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, sağlam bir binada eğitim görmek istediklerini ifade etti.

Tıp Fakültesi binasında bir çok yerde kolonlar hasar görmüş durumda. Kimi yerlerde demirler ortaya çıkmış, kimi yerlerde ise derin çatlaklar göze çarpıyor. Binanın bu durumu dün oluşmadı elbette. Bazı öğretim üyeleri binanın uzun yıllardır bu durumda olduğunu ve hiç bir şey yapılmadığını söylüyor.

Hastanede bir çok bölümde görüntü aynı

1999 Marmara depremi sonrasında yapılan bir incelemeye göre 6 büyüklüğünde bir deprem sonrası binanın sadece yüzde 20'si ayakta kalabilecek durumda.  Binanın herhangi bir afet anında boşaltılmasını sağlamak için bir yangın merdiveni de bulunmuyor.

Öğrenciler bahçede alkışlı protesto ile sesini duyurmaya çalıştı

Can güvenliklerinden endişe duyan öğrenciler bina önünde oturma eylemi yaparak, güvenli bir binada eğitim görmek istediklerini dile getirdi.