Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Karşımıza çıkanı Finike portakalı gibi ezeriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da konuştu. Cezayir'de 'FETÖ' operasyonlarının başladığına dikkat çeken Çavuşoğlu "Karşımıza çıkanı Finike portakalı gibi ezeriz" ded,.

Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Finike ilçesinde belediyenin beton santralinin açılışına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada bir konuşma yaptı. Gülen yapılanmasıyla mücadelelerinin sürdüğünü belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “FETÖ’nün de nerede olursa olsun olsun peşindeyiz. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bu acıyı bize yaşatacak olanlara da hesap soracağımıza dair milletimize sözümüz var. Askerimize, polisimize, jandarmamıza güvenin” ifadelerini kullandı.

"Hiç kimsenin karşısında boyun eğmeyiz. Karşımıza çıkanları ezer geçeriz. Onların hepsini Finike portakalı gibi ezer geçeriz” diyen Çavuşoğlu, Cezayir’de bir 'FETÖ' operasyonu  başladığını söyledi ve ekledi; “Cezayir Dışişleri Bakanı geldi, Cumhurbaşkanımız ile pazartesi Cezayir'e gideceğiz. O hainlere Cezayir'i de dar edeceğiz. Milli duruş sergileyen tüm siyasilere güvenin.”

Çavuşoğlu Hollanda’nın Ermeni Soykırımı kararına yönelik sorulara yanıt olarak "Hollanda'nın sözde soykırım kararının bir bağlayıcılığı yok, İslam düşmanlığının bir yansıması" dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)