Dışişleri Bakanı Fidan, Katar'da: 'Gazze'ye yönelik kara harekatı vahşeti katliama çevirir'

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşen Dışişleri Bakanı Fidan, "Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Fidan, Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Al Sani, "Uluslararası hukukun ihlaline karışan tüm taraflar hesap vermeli" dedi ve şöyle devam etti:

"Gazze'de barışçıl bir çözüme ulaşmanın tek yolu iletişim kanallarını açık tutmaktır. Katar, Gazze'ye yönelik toplu cezalandırma politikasını kınıyor. Rehine müzakerelerinde biraz ilerleme kaydettik." 

Fidan ise şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Gazze'de toplu cezalandırmaya dönen saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insanı yardımlar için bir koridor oluşturulmalıdır.

İçinde bulunduğumuz konjektürde ya daha büyük bir savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz. Kimileri bu yangına körükle gidiyor. Mevcut durumu önleyemezsek tüm dünya daha kötü bir yere gidecek. İsrail senelerdir kınamalara kulak tıkamayı, bildiğini okumaya devam ediyor. Artık somut adımlar için harekete geçme zamanıdır. Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır. 

Katar insanı durum bağlamında şimdiye kadar yapıcı ve fedakar bir rol üstlendi. Katarlı kardeşlerimizin çabaları her türlü takdire şayandır. Bugünkü görüşmelerimiz bu bağlamda çok faydalı oldu." (DIŞ HABERLER)