Dışişleri Bakanlığı'ndan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Aydın’ın Didim ilçesinde defnedilmesinin öngörüldüğünü açıkladı.

Abone ol

DUVAR - İsrail tarafından Batı Şeria'da öldürülen ABD ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'ye ilişkin Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. 

Keçeli, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"İsrail askerleri tarafından öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Karayoluyla Filistin’den Ürdün’e geçişler İsrail tarafından dün (Pazar) itibariyle kapatıldı.

Bu çerçevede; vatandaşımızın ailesinin talebi üzerine, cenazenin naklinin gecikmemesi amacıyla, naaşın uçakla doğrudan Türkiye’ye getirilmesi seçeneği üzerinde çalışıyoruz.

İşlemlerin en kısa sürede tamamlanması için Kudüs Başkonsolosluğumuz yerel makamlarla temas halinde süreci takip ediyor. Vatandaşımızın aile fertlerinin ülkemize gelmesi için Los Angeles Başkonsolosluğumuz gerekli koordinasyonu sağladı.

Cenazenin, merhumenin ailesinin talebi üzerine, Aydın’ın Didim ilçesinde defnedilmesi öngörülüyor."

Ne olmuştu?

İsrail askerleri, Batı Şeria'da Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen gösteriye katılanlara ateş açtı. Bu sırada Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü bir insan hakları eylemcisiydi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)