Dışişleri ve Adalet Bakanlıkları ile TBMM Bütçesi Meclis’te

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı bütçe görüşmelerinin 2'nci günü: Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TBMM Bütçesi görüşülecek.

Abone ol

ANKARA - 14 gün sürecek bütçe maratonunun ikinci gününde bütçesi görüşülecek ilk kurum Türkiye Büyük Millet Meclisi olacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bütçe açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasına verdiği cevap sonrası yaşanan “darbe” tartışmasının bugüne de taşınması muhtemel. Ayrıca Kurtulmuş’un HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan Kürtçe yaptığı konuşmayı Türkçe de yapmasını istemesi ve MHP Genel Başkanı’nın “Böyle şey olmaz” sitemi de bugüne yansıması muhtemel tartışma başlıklarından olacak.

TBMM bütçesi görüşülürken tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumunun da gündeme gelmesi ve muhalefetin Meclis Başkanına yönelik eleştirilerini dillendirmesi bekleniyor.

TBMM bütçesinin ardından muhalefetin eleştirilerinin en yoğun olacağı bakanlıklardan birine geçilecek ve Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülecek. Adalet Bakanlığı bütçesinde de öne çıkacak tartışma konusunun tutuklu milletvekili Can Atalay’ın durumu ve Can Atalay kararı ardından yaşanan Anayasa Mahkemesi-Yargıtay krizi olması bekleniyor.

Günün bütçesi görüşülecek son bakanlığı ise Dışişleri Bakanlığı olacak. İsrail-Gazze çatışması, Türkiye’nin tutumu, iktidarın dış politikadaki hamleleri bu görüşmede muhalefetin gündeme getireceği konu başlıkları olacak.