Dışişleri'nden 'El Mevasi' açıklaması: 'Netanyahu hükümetinin Filistinlileri yok etme çabası'

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Han Yunus'un batısına düzenlediği saldırının 'Netanyahu hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engellemeye çalıştığının da delili olduğunu' ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Han Yunus kentinin batısında, yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı El Mevasi bölgesindeki saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

En az 71 Filistinlinin öldüğü, 289 kişinin yaralandığı saldırı hakkında açıklamada bulunan Bakanlık, bunun İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hükümetinin 'Filistinlileri topyekun yok etme çabasının bir aşaması' olduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail’in, Han Yunus kentinde 'güvenli bölge' olarak belirlediği El Mevasi’de barınan Filistinlilere saldırarak onlarca sivili katletmesi, Netanyahu hükümetinin Filistinlileri topyekun yok etme çabasının bir aşamasıdır. İsrail’in ateşkes konusunda Hamas’ın olumlu yanıtına karşılık vermesi beklenirken bir kez daha kan dökmeyi tercih etmesi, Netanyahu hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engellemeye çalıştığının da delilidir. İsrail’e destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir."

Ne olmuştu?

İsrail güçleri, bugün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında yer alan, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin çadır kamplarında yaşadığı ve İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği El Mevasi'ya saldırı düzenledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, düzenlenen hava saldırısında en az 71 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, en az 289 Filistinlinin ise yaralandığını açıkladı. İsrail ordu radyosu ve ismi paylaşılmayan İsrailli yetkililer, saldırıda Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif ve bir diğer Hamas yetkilisini hedef alındığını aktardı. Hamas ise yaptığı açıklamada, İsrail'in Hamas liderlerinin hedef aldığı iddialarını reddederek bunun saldırıları meşrulaştırma çabası olduğuna işaret etti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)