DİSK’in kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler mezarı başında anıldı

DİSK'in kurucusu ve ilk Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 44’üncü yılında İstanbul Topkapı Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Abone ol

DUVAR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler için katledilişinin 44'üncü yıldönümünde Topkapı Mezarlığı’nda bir anma programı düzenledi. DİSK Yönetim Kurulu’nun katıldığı anma programında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Türkler’in mezarı başında bir konuşma yaptı.

Programda konuşma yapan DİSK Genel Başkan Yardımcısı Özkan Atar, Kemal Türkler’in verdiği sendikal mücadeleden ve DİSK’in kuruluş sürecini anlatarak “Bugün DİSK varsa bu ülkede işçi ve emekçinin alın teri vardır, iyi ki DİSK’liler var, iyi ki Kemal Türkler bize bu yolu gösterdi” dedi.

Atar’dan sonra söz alan Kemal Türkler Vakfı Genel Başkanı Celalettin Aykanat “Vakıf olarak Kemal Türkler’in sınıfsal ve sendikal mücadelesini anlatma sorumluluğumuz var ve bizler de bunun için çalışıyoruz” diyerek Kemal Türkler’in bu uğurda hayatını kaybettiğini belirtti.

Anmanın son konuşmasını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptı. Çerkezoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Kemal Türkler'e sıkılan kurşun bugün bize yaşatılmak istenen Türkiye'nin işaret fişeğidir. Kemal Türkler'e sıkılan kurşun emperyalist kapitalist sistem içerisinde nasıl bir Türkiye istendiğinin göstergesidir. Onların Türkiye'sinde işçi sınıfı gece gündüz çalışacak. Öyle 8 saat 45 saat değil, 50 saat, 60 saat, 70 saat çalışacak. Iş cinayetlerinde, inşaatlarda, madenlerde can verecek; sermaye için üretecek ama kendi emeği ekmeği hakkında, kendi memleketi hakkında söz ve karar sahibi olmayacak. Sadece beş yılda bir önüne konan sandıktan oy kullanmayı demokrasi olarak kabul edecek. Öylesi bir Türkiye istiyorlar onlar. Bizim istediğimiz Türkiye; eşitliğin, adaletin, barışın, kardeşliğin olduğu, ürettiğimiz değerin hakça paylaşıldığı, sendikalaşmanın görev hakkı, toplu sözleşme hakkı başta olmak üzere, sendikal hakların kullanımının önündeki bütün engellerin kaldırıldığı, demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işlediği emeğin Türkiye'sidir”

Anma programı Türkler’in mezarına bırakılan karanfiller ardından sona erdi.

(HABER MERKEZİ)