DİSK'li imamdan Kemal Türkler'e dua

1980 yılında suikast sonucu öldürülen DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler için 27 Temmuz'da yapılan anmaya DİSK Genel İş üyesi imamlar da katılarak dua okudu.

Abone ol

DUVAR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler mezarı başında anıldı. Anma sırasında dua eden imam Kemal Türkler'in "kirli sermayenin, hain tuzakları" sonucu katledildiğini ifade etti ve iş kazalarında ölen işçiler için de dua etti.

22 Temmuz 1980 tarihinde kurulan pusu sonucu katledilen DİSK Başkanı Kemal Türkler için bu yıl 27 Temmuz günü anma yapıldı. Topkapı Mezarlığı'nda yapılan anma töreninde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Türkiye'yi yöneten iktidarın emek düşmanlığıyla, işçi düşmanlığıyla, ırkçılıkla, şovenizmle, kadın düşmanlığıyla ayakta kalmaya çalıştığını görüyoruz. Bütün dünyada pandemi yaşandı fakat bunu en ağır şekilde geçiren ülkelerden biriyiz. Bütün bu pandemi sürecinde, 2 yıldır bütün önlemler, bütün destekler sermaye için hayata geçirildi. AKP bütünüyle tercihlerini sermaye ve şirketlerini korumak için hayata geçirdi” diye konuştu.

Anma töreninde en dikkat çeken kısım ise DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na katılan imamların anma törenine verdiği destek oldu. Mezar başında dua eden imam, "DİSK Konfederasyonun kurulduğu günden bugüne kadar emeği olan, kavgası olan, rahmeti rahvana kavuşan kardeşlerimizin de ruhlarına hayra ile hediye ediyoruz, sen vasıl eyle ya Rabbim" diyerek dua etti. (HABER MERKEZİ)