DİSK'ten 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi haritası

DİSK, 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin yıldönümü için 15-16 Haziran 1970 İnteraktif Haritası hazırladı. Haritada, detaylı yazılara ve ilgili belgelere de ulaşılabiliyor.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 51. yıldönümünde Yeni Emek Çalışmaları Ofisi'nin katkılarıyla 15-16 Haziran 1970 İnteraktif Haritası hazırladı. 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin yıldönümü vesilesiyle hazırlanan çevrimiçi bir sergi olan 15-16 Haziran İnteraktif Haritası'nda, 15-16 Haziran işçi eylemleri, yürüyüş güzergâhı, işçilerin talep ettikleri, basındaki yansımaları harita üzerinde fotoğraflar, gazete kupürleri ve açıklayıcı yazılar eşliğinde takip edilebiliyor.

DİSK'in işçi eğitimlerinde kullanacağı 15-16 Haziran İnteraktif Haritası'nda detaylı yazılara ve ilgili belgelere de linklere tıklayarak ulaşılabiliyor. Haritadan ayrıca çevredeki sokaklara ve kentlere bakılabiliyor.

'15-16 HAZİRAN DİRENİŞİ'Nİ YENİ KUŞAKLARA AKTARMAK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİ'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu 15-16 Haziran İnteraktif Haritası'na ilişkin, “15-16 Haziran Direnişi güncelliğini koruyor. Bu mirası yeni kuşaklara, genç işçilere aktarmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bunu eylemlerle, kitaplarla veya panellerle yaptığımız gibi teknolojiyi kullanarak da yapmak istedik. Sendikal faaliyetlerimizde ve eğitim çalışmalarımızda teknolojiyi kullanmaya, daha çok kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. İşçiler sendikalara e-devlet üzerinden üye oluyor, sendika eğitimlerinde de interaktif haritaları kullanmalıyız” ifadelerini kullandı. 

'15-16 HAZİRAN TÜRKİYE TARİHİNİN EN ÖNEMLİ İKİ GÜNÜDÜR'

Serginin küratörlüğünü yapan Deniz Yürür de şöyle konuştu: “15-16 Haziran İnteraktif Haritası’nda dönemin işçi eylemlerindeki dinamizmi yansıtmaya çalıştık. 15-16 Haziran belki de Türkiye tarihinin en önemli iki günüdür. Silik bir anı olarak değil günümüzdeki işçi eylemlerine ışık tutan bir öncül sarsıntı olarak ele aldık. Herkesi sergimizi gezmeye davet ediyoruz.”

Yeni Emek Çalışmaları Ofisi’nden Deniz Yürür’ün küratörlüğünü yaptığı sergiye buradan ulaşılabilir. 

Zafer Aydın’ın ‘İşçilerin Haziranı’ ve DİSK’in ‘DİSK Tarihi: Kuruluş, Direniş, Varoluş’ kitaplarından, TÜSTAV ve DİSK arşivlerinden faydalanılan sergide Paşabahçe Grevi, DİSK’in Kuruluşu, Kocaeli, Gebze, Eyüp, Zeytinburnu, Levent yürüyüş kolları, direnişe katılan fabrikalar ve iş yerleri yer alıyor.