DİSK'ten TARİŞ önünde miting

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve sendikalar, Çiğli’deki TARİŞ fabrikasının önünde miting düzenledi. İşçiler "TARİŞ işçisi yalnız değildir" sloganları attı.

Abone ol

İZMİR - İzmir'de Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan TARİŞ fabrikasında, işten çıkarılan 7 işçinin direnişi 94’üncü gününe girerken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nden işçilere destek geldi.

Polis tarafından yoğun güvenlik eylemlerinin alındığı TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası önünde yapılan mitinge, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan katıldı.

"39 Yıl Sonra Yeniden TARİŞ Direnişi" yazılı pankartın açıldığı eylemde işçiler sık sık "Örgütsüz işçi, köle işçidir”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “TARİŞ işçisi yalnız değildir” sloganları attı.

'BÜTÜN BASKILARA RAĞMEN BURADAYIZ'

Mitingde ilk olarak konuşan Memiş Sarı, "TARİŞ yönetimi şunu iyi bilsin ki sizi rahat bırakmayacağız. 20 Şubat’taki genel kurulunuzda bu pankartlarla orada olacağız" dedi.

Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, TARİŞ’ten atılan işçilerin mücadelesini selamlayarak sözlerine başladı. Aslan, "Yargısız biçimde işten atmaları protesto etmek için bir araya geldik. Ama görüyoruz ki burada adeta bir olağanüstü hal uygulanıyor. Adeta sıkıyönetim koşullarında basın açıklaması yapmak zorunda kalıyoruz. En küçük bir hak alma mücadelesini anayasal hakkımızı kullanmak üzere bir araya geldiğimizde bu kadar keyfi bir baskı ile karşılaşmak zorunda mıyız? Bu ülkenin işçileri emekçileri bu ülkenin halkı ne zaman hak ve özgürlüklerini özgür bir biçimde ifade edecek? Bütün baskılara rağmen buradayız, burada olacağız’’ diye konuştu.

'BÖYLE BİR ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise "Bugün TARİŞ’te, Flormar’da, Cargill’de patronlar sendikalı oldukları için işçileri işten çıkardı. Patronlar şunu unutmasınlar böyle bir ülkede demokrasiden de söz edilemez" dedi ve "TARİŞ işçisi arkadaşlarımız burada aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi vermektedir. Bu ülkede artık korunacak demokrasi yoktur. Kurulacak demokrasi vardır. Bu ülkede demokrasiyi kuracak, cumhuriyete sahip çıkacak ve emeğin ülkesini kuracak ancak ve ancak işçi sınıfıdır. Burada 94 gündür direnen arkadaşlarımız sadece kendi hakları için değil, bu ülkede emeği ile geçinen herkes için direnmektedir. DİSK olarak sonuna kadar bu direnişin arkasında olacağımızı belirtiyorum’’ diyerek TARİŞ yönetimini atılan işçileri geri almaya ve masaya oturmaya davet etti. (DUVAR)