Diyarbakır Barosu'nun yeni Başkanı Abdülkadir Güleç oldu

Diyarbakır Barosu'nun 49. Olağan Genel Kurulu'nda Avukat Abdülkadir Güleç, yeni baro başkanı olarak seçildi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Barosu’nun 49. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. 

2 bin 556 avukatın oy kullandığı, seçimde Abdulkadir Güleç, Barış Yavuz ve Cengiz Baysal başkanlık için yarıştı.  

3 adaylı başkanlık seçiminde Avukat Abdülkadir Güleç, Diyarbakır Barosu Başkanı olarak seçildi.

Gülgeç 1055, Barış Yavuz 697, Cengiz Baysal ise 26 oy aldı. 

En çok oy alan yönetim kurulu üyeleri ise Zülküf Ergin Alabalık (1230), Erhan Demir (1219), Müslüm Dalar (1038) ve Baver Mızrak (1009) oldu.  

Abdülkadir Güleç, 1971 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Güleç, 1998 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yapıyordu.

GÜLEÇ: MÜCADELEYLE DOLU MİRASIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı Abdulkadir Güleç seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi'nin önünde kısa bir açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu'nun 50 yıllık tarihinde hep mücadele olduğunu belirten Güleç, bu mirasa sahip çıkacaklarını ifade etti.

"Kaybeden kimse yok, birlikte kazandık" diyen Güleç, şöyle devam etti: "Ama şunu da bilmeliyiz ki, dün kongrede de söyledim, Diyarbakır Barosu'nun bir misyonu var, biz bu misyona sahip çıktık, bundan sonra da çıkacağız. Aynı zamanda meslektaşlarımızın sorunlarına da sahip çıkıp çözüm gücü olduğumuzu ortaya koyacağız. Diyarbakır Barosu'nun 50 yıllık tarihinde hep mücadele olmuştur. 1980 darbesinde cuntaya karşı direnenler Diyarbakır Barosu'nun avukatları ve onların müvekkilleri olmuştu. Biz o mirasın sahipleriyiz. O mirası koruyacağız. Dün söyledik, kadın katliamlarına karşı Diyarbakır Barosu, kadın barosudur. Bunu tekrar ifade etmek istiyorum. Diyarbakır Barosu işkenceye karşı, tecride karşı da mücadele etti. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edecek. 90'lı yıllarda binlerce faili meçhul cinayetler işlendi. Yakın tarihte baro başkanımız, ölümsüz başkanımız Tahir Elçi katledilince biz haykırarak bu katliamı protesto ettik. Ancak mahkemeler cezasızlık örneği ortaya koyarak, bu dosyayı cezasızlıkla sonuçlandırmak istiyor. Ancak biz asla müsaade etmeyeceğiz."

(HABER MERKEZİ)