Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları, tekneleri denetledi

Dicle Baraj Gölündeki tekne sahipleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bucak ve Hatun, fosil yakıtlı teknelerin suyu kirlettiğini belirterek, “Temiz tutmak zorundayız” dedi. 

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Eğil ilçesine giderek Dicle Baraj Gölünde faaliyet gösteren tekneleri yerinde denetledi. Eş Başkanlara, belediye meclis üyeleri eşlik etti. Eş Başkanlar, tekne işletmecileri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi, gölün ve çevresinin temiz tutulması için uyarılarda bulundu.

EŞ BAŞKANLAR: ‘FOSİL YAKIT BARAJ GÖLÜNÜ KİRLETİYOR’

Eş Başkanlar, fosil yakıtlı teknelerin baraj gölünü kirlettiğini belirterek, kentte 2 milyon kişinin kullandığı içme suyunu temiz tutmak zorunda olduklarını söyledi. Eş Başkanlar, teknelerin fosil yakıttan yenilenebilir enerjiye geçiş yapmaları gerektiğini ifade etti. 

‘BAZI TEDBİRLER ALACAĞIZ’

Baraj gölünün temizliğinden güvenliğine kadar her şeyinden sorumlu olduklarını kaydeden Eş Başkanlar, tekne sahiplerinin turistlere karşı daha özenli davranması konusunda uyarılarda bulunarak, bazı tedbirler alacaklarını vurguladı.

Baraj gölü kıyısındaki esnafları da ziyaret eden Eş Başkanlar, gölün kıyısına konulan masalar için korkuluk yapılmasını istedi.