Diyarbakır seçim için İstanbul'a gidiyor

Pazar günü Diyarbakır-İstanbul seferi yapan uçaklarda yer kalmadı. Uçak ve otobüs bileti temin eden acente sahibi “Söz konusu yoğunluk kısmen mevsimle ilgili olabilir. Ama yoğunluğun esas nedeni İstanbul’daki seçimde oy kullanmak isteyenler” dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR- Diyarbakır Havalimanı son birkaç gündür oldukça yoğun. Diyarbakır-İstanbul seferi yapan uçaklarda günler öncesinden yer kalmadı. Aynı şekilde Batman, Mardin, Elazığ ve Şanlıurfa’dan İstanbul’a giden uçakların da tamamı dolu. Anatolia adlı acente sahibi Medeni Alpkaya, uçaklarda yer bulunmamasının nedeni olarak İstanbul’daki seçimi gösterdi. Alpkaya, “Mevsimle ilgili bir yoğunluktan söz edebiliriz. İnsanların tatile çıktığı bir zaman. Ama yoğunluğun esas nedeninin İstanbul’daki seçimler olduğunu düşünüyoruz. Pazar günü Diyarbakır’dan ve Diyarbakır’a komşu illerden İstanbul’a giden bütün uçaklar dolu, hiçbirinde yer yok” dedi.

OTOBÜSLER DE DOLU

Öte yandan Diyarbakır-İstanbul seferi yapan otobüs firmaları da son 3 gündür dolu yola çıkıyor. Hem Öz Diyarbakır hem de Özlem Diyarbakır otobüs firmaları yetkilileri, İstanbul’a giden otobüslerinin dolu gittiğini belirttiler. Firma yetkilileri yolcuların seçimde oy kullanmak için mi İstanbul’a seyahat ettikleri konusunda kesin bir bilgilerinin olmadığını söylediler. Ancak normal zamanlara göre yolcu kapasitesinin arttığını belirterek, “Birçok insanın oy kullanmak için İstanbul’a gittiğini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

OYLAR KİME GİDECEK?

Diyarbakır’dan İstanbul’a oy kullanmak için gidenler kime oy verecek? Bunu önceden kesin olarak bilmek mümkün değil elbette. Ancak TEAM ve Rawest’in son anketine göre İstanbul’daki Kürt seçmenin yüzde 66’sı Ekrem İmamoğlu’na, yüzde 25’i ise Binali Yıldırım’a oy verecek. Diyarbakır ve bölgenin diğer illerinden oy kullanmak üzere İstanbul’a gidenler anket sonucunu nasıl değiştirecek? Bunu da 23 Haziran’da öğrenmek mümkün olacak? (DUVAR)

Diyarbakır’da mektup heyecanı(!)