Diyarbakır vali olarak atanan Murat Zorluoğlu göreve başladı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Diyarbakır Valiliği’ne atanan eski AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu göreve başladı.

Abone ol

DUVAR - 10 Temmuz günü Cumhurbaşkanlığı kararıyla Diyarbakır Valisi olarak atanan eski AK Partili Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kente gelerek görevine başladı. Valilik binasında kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanan Vali Zorluoğlu, Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Diyarbakır Valiliği’ne atanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya teşekkürlerini ileten Vali Zorluoğlu, “Geçmişti taşıdığı evrensel mirasını Anadolu kültürü ve irfanıyla yeniden yoğuran ve dünyayla paylaşan bu müstesna şehre hizmet bizim için büyük bir onur olmakla birlikte çok önemli mesuliyetleri de omuzlarımıza yüklemekteyiz” dedi.

'GÜLER YÜZLÜ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI...'

ANKA'nın haberine göre Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun bilinci olarak bütün mesai arkadaşlarımla birlikte hedefimiz insanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayabilen, katılıma açık, şeffaf ve güler yüzlü bir yönetim anlayışını ortaya koymaktır. Yönetim geleneğimizin önemli unsuru olan istişare kültürünü yaşatacak, soruna en yakın olana, çözüme de en yakındır anlayışıyla şehrin meselelerini mutlaka taraflarıyla konuşarak çözme gayreti içinde olacağız. Makamında masasında oturan bir vali değil, daha çok sahada vatandaşların arasında olan bir vali profili çizmeye gayret edeceğiz. Özellikle devletimizin desteğine ve şefkatine en fazla ihtiyaç duyan şehit ve gazi ailelerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz.”

‘DİYARBAKIR'I İNŞALLAH PARLAYAN YILDIZ HALİNE GETİRECEĞİZ'

Vali Zorluoğlu, Diyarbakır’da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kurumlarıyla iş birliği içinde olacaklarını savunarak, “Başta terörle ve uyuşturucuyla mücadele olmak üzere güvenlik ve asayişin sağlanmasından, sosyal yardım ve desteğe, kentsel dönüşümden yeni istihdam alanı oluşturmada, tarım ve sanayi hizmetlerinden ekonomik büyümeye, gençlik hizmetlerinden turizme, çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya ve ulaşım altyapılarına kadar halkımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hazırlanıp uygulamaya geçilmesinde yoğun bir çaba içinde olacağız. Bölgemizin lideri olan ilimizi daha yaşanabilir marka bir şehir yapma yolunda sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve basın ile medya kuruluşlarımızla sürekli beraber çalışacak ve Diyarbakır’ı inşallah Türkiye yüzyılının parlayan yıldızı haline getireceğiz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)