Diyarbakır Valisi Aksoy: Polislerin FETÖ'yle alakasının olup olmadığına kadar araştıracağız

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un vurulmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Olayla ilgili soruşturma açıldığı belirten Aksoy, ""olislerin FETÖ'yle alakasının olup olmadığına kadar ayrıntılı olarak konuyu araştıracağız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Eski MAZLUMDER Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Newroz kutlamasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un vurulmasıyla ilgili olarak Diyarbakır Valisi Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'la görüştü. Görüşmeyi internet sitesi üzerinden aktaran Gergerlioğlu, Aksoy'un olayla ilgili müfettiş istediğini ve soruşturma açıldığını aktardı.

Olayın ardından emniyetin kendisine Kurkut'un "üzerimde bomba var" şeklinde bilgi verdiğini belirten Vali Aksoy, "Ancak sonra gelen görüntüler bilgiyle uyumsuzdu, örtüşmüyordu. Emniyet yetkilileri halen aynı bilgilerde ısrar ediyorlar. Bunun üzerine farklı bir durum olduğunu görüp İçişleri Bakanlığından müfettiş istedim, başsavcılık yeniden incelemeye başladı" dedi.

Newroz'daki gencin vurulma görüntüleri ortaya çıktı

Gergerlioğlu'nun, Kurkut'un üzerinde "Kürdistan" yazılı bir tişört olduğu ve polisler tartıştığı iddiasını sorması üzerine Vali Aksoy, bu iddianın soruşturma sonunda netleşeceğini söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun internet sitesinde yer alan yazısı şu şekilde:

Kemal Kurkut'un öldürülmesi hakkında Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'la görüştüm

Bugün Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy'u arayarak Kemal Kurkut'un öldürülmesi hakkında bilgi istedim. Diyarbakır, Sur'da yaşananlarla ilgili önceki gidişlerimizde makamında ziyaret ettiğim Vali Aksoy'a bu vahim olayın ayrıntılarını sordum.

Önlü: Kemal Kurkut'un patlatacağı söylenen çanta nerede?

Kendisinin açıklamalarını aynen aktarıyorum.

"İlk yaptığım açıklama Emniyet Müdürümle yaptığım görüşme sonrasıydı. Müdür bey bana "Alana erken saatlerde gelen eli bıçaklı şahsın "üzerimde bomba var, hepinizi öldüreceğim" demesi üzerine müdahale edildiği bilgisini verdi ve buna göre açıklama yaptım, ancak sonra gelen görüntüler bilgiyle uyumsuzdu, örtüşmüyordu. Emniyet yetkilileri halen aynı bilgilerde ısrar ediyorlar. Bunun üzerine farklı bir durum olduğunu görüp İçişleri Bakanlığından müfettiş istedim, başsavcılık yeniden incelemeye başladı. Adli tıp raporunda biri sol kolunda, diğeri kalbe saplanmış iki mermi gömleği tespit edildi, kolundakinin hangi silahtan çıktığını tespit ettik, kalbe saplanan için yeterli bilgi yok, mermi giriş çıkışına rastlanmadı, seken mermi gömleği olabilir"dedi.

Validen Kurkut açıklaması: İstemezdik

Şahsın üstünün niye çıplak olduğunu sorduğumda ve kasaptan bıçak alarak aniden kontrol noktasına koşmasının, önceden yaşanmış bir tartışma nedeniyle olup olmadığını sorduğumda "Emniyet'ten arkadaşlarımız önceden bir olay yaşanmadığını, şahsın erken saatlerde gelip, böyle bir tehditte bulunduğunu iddia ediyorlar"dedi. Tişörtü veya gömleği üzerinde "Kürdistan "yazdığı için bir tartışma yaşandığı şeklinde iddialar olduğunu sorduğumda "bu konuya soruşturma sonrası açıklık getirilir" dedi.

Baydemir: Kurkut'un öldürülmesi bir cinayettir

Olayın etraflı soruşturma gerektirdiğini, çok üzücü olduğunu ifade etti. Sağlık kayıtlarında öncesinde antidepresif ilaç kullanım öyküsü olduğunu ve ailesinin ifadesine göre son 1 haftadır ilaçlarını kullanmadığını belirtti. Kullandığı ilaçları bana okuyunca antidepresif bir tedavi kullandığı anlaşılıyordu. Olayın erken saatte gelmesi itibariyle, alana bomba yerleştirmeye kullanılan provokatif bir şahıs mı, bize intikal ettirilmeyen öncesinde polislerle yaşadığı bir tartışma sonrası aniden gelişen bir olay mı olduğu, polislerin FETÖ'yle alakasının olup olmadığına kadar ayrıntılı olarak konuyu araştıracağız." dedi

Aksoy, ayrıntılı bilginin soruşturma sonrası verileceğini, gerekirse açığa alma vb. uygulamaların yapılacağını belirtti.

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu

(HABER MERKEZİ)

Kemal Kurkut Ankara katliamından kurtulmuş

Aileden 'canlı bomba' yalanlaması

Türkan Elçi'den 'Kemal Kurkut' mesajı

Kemal Kurkut cinayeti ve o sekiz kare...

'Kemal müzik aşığıydı, ev arkadaşım olacaktı'