Diyarbakır'a ilk yardım TIR'ı Bursaspor'dan geldi

Maraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'a ulaşan ilk yardım TIR'ını Bursaspor'un gönderdiği öğrenildi. Geçmişte futbol maçlarında gerginlik yaşanan iki şehir, bu kez yardımlaşma için buluştu.

Abone ol

DUVAR - Bursaspor, Maraş merkezli depremlerde yıkım yaşanan Diyarbakır'a, içerisinde sağlık, giyim ve hijyen malzemelerinin olduğu yardım TIR’ı gönderildi.

DHA'nın haberine göre, 6 Şubat'ta meydana gelen ve merkez üssü Maraş olan depremlerde, Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkılırken, çok sayıda bina, iş yeri ve yapı hasar gördü. Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları depremin 13’üncü gününde sona erdi.

Bursaspor'un depremzedelere gönderdiği yardımlar da kente ulaştı. Bursaspor kulübünün içinde, sağlık malzemeleri, giyim, battaniye gibi ürünlerin yer aldığı yardım TIR’ını Diyarbakır'a gelen ilk yardım TIR’ı olması oldu.

Daha önce Bursaspor ve Diyarbakırspor taraftarları arasında 2009 ve 2010 yıllarında olaylar yaşanmıştı. İki kentin bu kez yardımda bir araya gelmesi sevinçle karşılandı. Bursaspor, 8 Şubat günü sosyal medya hesabından yardımların gönderildiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)