Diyarbakır'da gözaltılara protesto

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin yönetici ve çalışanları Belediye Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto etti. Kayapınar'daki protestoya ise izin verilmedi.

Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın merkez  Yenişehir Belediye binası önündeki protesto eylemine belediye meclis üyeleri ve çalışanları ile DBP ve HDP yöneticileri katıldı. Protestocular daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Bahar Sevük okudu.

'EŞBAŞKANLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN’

Eşbaşkan Selim Kurbanoğlu’nun gözaltına alınması ve belediyeye yapılan baskın kabul edilemez bir operasyon olduğunu dile getiren Sevük, belediye hizmet binasını ablukaya alan polislerin, belediye çalışanlarının bina içerisine girmesini saatlerce engellendiğini söyledi.

Diyarbakır'da iki başkana gözaltı

Özel Kalem Müdürlüğü ve eş başkanlık odalarının kapılarının kırıldığını da belirten Sevük, "15 Temmuz darbe girişiminden bu yana başlatılan anti demokratik uygulamalar, ülkeyi KHK’larla yönetme biçimine dönüştü" dedi. Bahar Savük, şöyle devam etti:

“Bu uygulamalar halkın iradesini temsil eden yerel yönetimlerin seçilmişlerine kadar uzanmıştır. Eşbaşkanların tutuklanması ve yerel yönetimlere yapılan kayyım atamalarının yasal ve hukuksal dayanağı olmadığı gibi toplumsal karşılığı da yoktur. Yenişehir ve Kayapınar belediye eş başkanlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Eş başkanlarımız derhal serbest bırakılsın.”

KAYAPINAR'DA İZİN VERİLMEDİ

Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın'ın gözaltına alınmasına ilişkin yapılmak istenen açıklamaya ise polis izin vermedi. Belediye Meclis Üyeleri, DBP ve HDP yöneticileri ile belediye çalışanları açıklama yaparak operasyonu kınamak istedi. Ancak belediye binasının etrafını kuşatan polis, belediye bahçesinde yapılmak istenen açıklamaya izin vermedi.

Daha sonra bir açıklama yayınlayan Meclis üyeleri ile belediye çalışanları, Hükümetin antidemokratik uygulamalardan vazgeçerek gözaltına alınan Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu ile Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın'ın serbest bırakılmasını istedi.