Diyarbakır'da Halk TV canlı yayınına müdahale: 'Yayını kes, sorun yaşarız'

Bakanların ziyareti öncesinde Diyarbakır Valiliği önünde yayın yapan Ferit Demir, korumaların engellemesine maruz kaldı.

Abone ol

DUVAR - Narin Güran cinayetiyle ilgili gelişmeleri aktaran Halk TV muhabiri Ferit Demir ve kameraman Hasan Bıra, bakan korumalarının engellemesi nedeniyle yayın yapamadı.

Diyarbakır'a giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti. Bakanlar daha sonra Diyarbakır Valiliği'ne doğru yola çıktı.

Bakanların gelişinden önce valilik önünden canlı yayına katılan Halk TV muhabiri Ferit Demir, soruşturmayla ilgili gelişmeleri anlattı.

Bu sırada Demir ve kameraman Hasan Bıra'nın yanına gelen 2 görevli canlı yayını sonlandırmalarını istedi. Demir yayına devam etmesi üzerine bu kez müdahale ve yayını kesme tehdidinde bulunuldu.

Canlı yayında Ferit Demir ve korumalar arasında yaşana diyalog şu şekilde:

Koruma: Uygun olmadığı söylendi, bilginiz olsun. 

Ferit Demir: Sayın Bakan zaten basın açıklaması yapacak. 

Koruma: Şu an burada değil, içeriye alalım.

Ferit Demir: Canlı yayındayız.

Koruma: Tamam kapatın diyoruz. Yukarıya alacağız.

Ferit Demir: Ana haber bültenine bağlandım, bunu niye engelliyorsunuz ki?

Koruma: Yayını kes bu kadar basit.

Ferit Demir: Lütfen yayındayız.

Koruma: Bakın engellerim. Sorun yaşarız. Engellerim

Ferit Demir: Güvenlik görevlileri, korumalar yayın yapmamızı engelliyorlar. Yayın yapmayın diyorlar. Ben hemen konuyu anlatayım, gazetecilik yapmanın ne kadar zor olduğunu da belirteyim. Korumalar müdahale etmeye çalışıyorlar. Yayını kapatalım ama saat 19.00 bülteninde detayları aktaracağım.

(HABER MERKEZİ)