Diyarbakır'da hastanede klimalar 24 saattir çalışmıyor: Hastaların canı tehlikede

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ve ameliyat servisinde soğutma sisteminin 24 saattir çalışmadığı ortaya çıktı. Bazı ameliyatlar 35 derece sıcaklıkta yapılıyor.

Abone ol

DUVAR - Kavurucu sıcaklarla mücadele eden Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesi ile ameliyathane servisinde 24 saatten bu yana klimaların çalışmadığı ortaya çıktı.

Amidahaber'de yer alan habere göre, günde 20 bin hastaya hizmet verilen hastanenin yoğun bakımında hastalar kavurucu sıcaklarda nefes bile alamazken, günde 100’e yakın ameliyatın yapıldığı serviste ise 35 derece sıcaklıkta ameliyatlar yapıldı.

ENFEKSİYON KOMİTESİ: AMELİYATLAR İPTAL EDİLSİN

Soğutma sisteminin bozulması üzerine hastanenin enfeksiyon komitesi, ameliyat odalarındaki ideal sıcaklığın 10-18 derece olması gerektiğini belirterek tüm ameliyatların iptal edilmesini önerdi. Ancak bazı cerrahlar komitenin kararına uymayıp ameliyatlara devam etti.

BAŞHEKİM İLE 4 YARDIMCISI İZİNLİ YA DA RAPORLU

Hastanede büyük bir kriz yaşanırken, Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi ana binasında görev yapan 5 başhekim yardımcısından 1’nin çalıştığı, iki başhekim yardımcısının izinli, ikisinin de raporlu olduğu ortaya çıktı. Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi Başhekimi İhsan Solmaz’ın da izinli olduğu öğrenildi.

‘HASTALARIMIZ SICAKTAN ÖLECEK’

Bir hasta yakını, “Diyarbakır Araştırma hastanesinde 30 saattir klimalar çalışmıyor. Hastalar perişan oldu. Yoğum bakımdakiler fenalaştı, durum çok vahim. Yetkililer net bir şey söylemiyor, ortalık berbat. Yoğum bakımda yatanlar kan ter içinde ölümü bekliyor. Sorun çözülmezse hastalar sıcaktan ölecek. Sorunun çözülmesini bekliyoruz. Hastalar kan ter içinde kıvranırken yöneticilerin odalarında klimalar çalışıyor. 24 saati geçti muhatap bulamıyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Başka bir hasta yakını da klimaların çalışmaması nedeniyle perişan olduklarını belirterek, “Biraz vicdan” dedi. 

(HABER MERKEZİ)