Diyarbakır’da hizmet alımı personel zam bekliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan hizmet alımı personelin maaşına yüzde 20 zam yaptı. İlçe belediyelerinde çalışan işçiler de zam bekliyor.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hizmet alımı olarak çalıştırdığı personelin maaşına yüzde 20 oranında zam yaptı. Ancak, ilçe belediyeleri henüz zam yapmadı. Zamlar karşısında maaşları eriyen yaklaşık 8 bin belediye çalışanı, sendikaların bu konudaki girişimlerini yetersiz buluyor.

'ÜCRETLER ERİDİ' 

Amida Haber'de yer alan habere göre, DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Hasan Eroğlu yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünün son 30 yılın en düşük seviyesine düştüğünü söyledi. Çalışanların ciddi gelir kaybına uğradığını belirten Eroğlu, “TÜİK verileriyle gerçek enflasyon arasında büyük farklar var ücretler de TÜİK’in açıkladığı rakama göre belirlenince ücretli çalışanlar açısından büyük kayıplar yaşanmasına neden oluyor. Bundan dolayı genelde tüm çalışanların; iş kolumuzda da belediye işçilerinin ücretleri yüksek enflasyona karşı eridi. Bu da doğal olarak ikinci altı ay için ara zam beklentisini doğurdu” dedi.

Türkiye’deki bir çok belediyenin ek protokolle maaşta iyileştirme yaptığına işaret eden Eroğlu, “Sendikamız Genel-İş’in örgütlü olduğu başta İzmir Büyükşehir ve birçok ilçesinde, İstanbul, Adana, Mersin, Muğla, Edirne, Tekirdağ, Samsun ve daha bir çok iş yerlerimizde ek protokollerle önemli oranda ücretlerde iyileştirme yapıldı. Bölgemizde de başta Diyarbakır ve diğer il ve ilçe belediyelerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın haklı olarak zam beklentileri var. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi düşükte olsa( %20) bir iyileştirme yaptı. Ancak bu artış çalışanların kaybını karşılamada çok yetersiz kaldı. Diyarbakır ilçe belediyelerinde de enflasyona karşı yaşanılan ücret kayıplarının gerçek anlamda giderilmesi gerektiği inancındayım.” (HABER MERKEZİ)