Diyarbakır’da kış hazırlıkları: ‘Konserve yapmak artık lüks’
Diyarbakır’da kış hazırlığı yapanlar, ekonomik kriz nedeniyle alım güçlerinin düştüğünü söyledi. Her yıl daha az ürün hazırlayabildiklerini belirterek “Kışın gelmesine sevinemiyoruz” dediler.
Evrim Deniz
DİYARBAKIR - Sonbaharın ilk ayı bitmek üzere. Diyarbakır’da evlerin balkon ve pencere korkuluklarını kurutulmaya bırakılmış bamya, biber ve patlıcanlar süslüyor.
Ancak bu yıl, artan sebze fiyatları nedeniyle geçmiş yıllara kıyasla daha az kış hazırlığı yapılıyor. Kadınlar, eskiden tüm kışı atlatmak için yapılan konserve ve kurutmalıklar yerine arada sofraya çıkarılacak kadar yapabildiklerini söylüyor.