Diyarbakır'da mahkumlardan alkışlı protesto

Diyarbakır Açık Cezaevi’nde gardiyanlar alkışla protesto edildi. Özgürlükçü Hukukçular Platformu tarafından yapılan açıklamada sorunun çözüldüğü belirtildi.

Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Açık Cezaevi’nde sabah sayımı sırasında gardiyanlar alkışla protesto edildi. Diyarbakır Barosu ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu cezaevinde yetkililerle görüştü. Görüşmenin ardından Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, "Diyarbakır Açık Cezaevinde yaşananlara ilişkin Baro Yönetim Kurulu ve Cezaevi Komisyonu üyelerimiz yetkililerle görüşmeler gerçekleştirmiş, sorunun giderildiğini ve sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bilgisi alınmıştır. Olayın takipçisi olacağız. Yaşanan sorun, sayım esnasında gardiyanların bir kısım mahkumlara yönelik söylem ve davranışları ile sayımın uzun sürmesinden kaynaklanmıştır" dedi.

'İSYAN SÖZ KONUSU DEĞİLDİR' 

Özgürlükçü Hukukçular Platformu ise olayın gardiyanların baskısından kaynaklandığını belirterek, "Bugün sabah saatleri itibari ile, Diyarbakır Ergani yolu üzerin bulunan açık ceza infaz kurumunda bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi bir isyan girişimi durumu söz konusu değildir.

Yaşananlar tamamıyla devletin hapishanelere dönük süre gelen baskıcı uygulamalarının bir yansımasıdır.Uzun süredir sabah sayımlarında adli mahkumların toplu olarak ayakta bekletilmesi ve başkaca yaşanan baskılardan kaynaklı alkışlı bir protesto ve görüşe çıkmama durumu gelişmiştir.

Aileler ve sorumlu cezaevi savcısı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sorunun çözüldüğünü belirtmek isteriz. ÖHP olarak her zamanki gibi hapishanelerde yaşanan her sorunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. (DUVAR)