Diyarbakır'da Narin Güran için taziye kuruldu

Diyarbakır'da kadın ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde, kaybolduktan 19 gün sonra cenazesi bulunan Narin Güran için taziye kuruldu. 

Abone ol

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe kırsal mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra cenazesi Eğertutmaz deresinde bulunan Narin Güran için taziye kuruldu. 8 yaşındaki Narin Güran için Koşuyolu Parkı'nda kurulan taziye, kadın örgütleri ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde gerçekleşti.
Sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra DEM Partili belediye eşbaşkanları, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Ercan Yılmaz da katıldı.

POLİS ENGELLEMEK İSTEDİ

Parkta toplananlar, "Narin için adalet", "Çocuk cinayetleri politiktir", "Kanlı ellerinizi çocukların ve hayvanların üzerinden çekin" pankartları ile Güran'ın fotoğraflarını taşıdı. Polisler, "Narin için adalet" talebiyle kurulmak istenen taziyeye engel olmak istedi. 

Parkta toplananlar, bunun üzerine oturma eylemine başladı. Eylemde sık sık "Jin, jiyan, azadî", "Narin için adalet" ve "Narine kalkan eller kırılsın" sloganları atıldı. Kadınların ısrarı sonrası polis, taziye kurulmasına izin verdi. 

'BU BİR ADALET NÖBETİ'

Koşuyolu Parkı'nda kurula taziye hakkında Gazete Duvar'a açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, şunları söyledi: "Bu aslında bir adalet nöbeti. Narin'in kaybolmasıyla başlayan ve ölüm haberi geldiğinde kentte önemli bir duyarlılık gelişti. Bu etkinlik çağrısını da aslında Diyarbakır yaptı. Burada, kent merkezinde herkesin Narin'i anacağı, Narin'in ölümüyle ilgili duyulan üzüntünün paylaşılacağı bir çalışmanın yapılması talep edildi. Adalet Nöbeti kadın ve çocuk kurumlarının öncülüğünde gerçekleşiyor. Yerel yönetimler olarak biz de destek oluyoruz."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak

Bugün kurulan taziye, saat 18.00'a kadar devam edecek.