Diyarbakır'da silahlı kavga

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde iki aile arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, iki aile arasından başlayan mera tartışması kavgaya dönüştü. Silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Polis, cenaze ve yaralıların getirildiği hastanenin etrafını sardı ve üst araması yapılan acil hastalar dışında kimse hastaneye girişlere izin vermiyor.

Ergani ilçesine Çayan Köyü'nde, mera yüzünden aralarında husumet bulunan Şen ve Kaymaz ailesinin üyeleri arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Her iki aile üyeleri daha sonra geldikleri Ergani ilçe merkezindeki karşılaşınca, silahlı çatışma çıktı.

HASTANEDE ARBEDE

Saat 18.30 sıralarında yaşanan çatışmada, her iki aileden toplam 7 kişi yaralandı. Silah sesleriyle birlikte bölgeye gelen polis ekipleri, kısa sürede kontrolü sağladı. Yaralılar ambulanslar ile Ergani Devlet Hastanesi'ne getirilirken, hastane içerisinde karşılaşan iki aile üyeleri arasında arbede yaşandı.

Hastane içerisine giren çevik kuvvet polisi, arbedeyi sonlandırdıktan sonra hastaneye giriş ve çıkışları yasakladı. Acil hastalar ve hastalarla birlikte hastaneye gelenlerin, üst araması yapıldıktan sonra acil servise girişlerine izin verildi.

KÖYE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Ergani İlçe Emniyet Müdürü Kerim Karaboğa da bölgeye gelerek olaylara müdahale etti. Hastanede tedavi gören Şevket Kaymaz ile Özkan Şen, müdahalesine kurtarılamadı.

Yaralılardan bazıları ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Devlet Hatanesi'ne sevk edildi. Ergani ilçe merkezinde ve hastane çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ekipleri de olayın büyümemesi için Çayan Köyü içerisinde ve çevresinde güvenlik önlemleri alarak, köye giriş ve çıkışları yasakladı. (DİYARBAKIR/DHA)