Diyarbakır'da uluslararası kadın konferansı

TJA, Diyarbakır'da uluslararası katılımcıların da yer aldığı "Sessizlik Zinciri: Kadın Siyasi Mahpuslar Etrafındaki Duvarları Yıkmak" konferansı düzenleyecek. 

Abone ol

DUVAR - Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA), 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde Demir Otel’de "Sessizlik Zinciri: Kadın Siyasi Mahpuslar Etrafındaki Duvarları Yıkmak" başlığı altında uluslararası konferans düzenleyecek. 

Konferans, Avrupa Parlamentosu üyesi ve önceki dönem milletvekili Martina Anderson'un açılış konuşması ile başlayacak. Konferansta ilk gün “Günümüz Türkiye Mahpushanelerine bir bakış”, “Siyasi kadın mahpus deneyim ve mücadeleleri”, “Siyasi yargılamalar ve tutuklamalarda ulusal-uluslararası hukuk” başlıklı paneller düzenlenecek. 

Kadın mahpusların deneyimlerinin, mücadelelerinin ve direnişlerinin uluslararası ve yerel düzeyde paylaşılmasının hedeflendiği konferansta, medya, sanat, hukuk gibi farklı alanlarda etkili savunuculuk stratejilerini ve yöntemleri de masaya yatırılacak. 

Konferansa, Filipinler, Filistin, Kolombiya, İspanya Bask Bölgesi, Katalonya, İran ve Güney Kürdistan'dan gelecek panelistler katılacak.