Diyarbakır'da yüksek kiralara ceza uyarısı geldi: İlanlar kaldırıldı

Maraş'ta yaşanan depremlerin ardından yüzlerce insan hasarlı evlerini boşaltmak için ev arayışına girdi. Kiralara yapılan zamlar sonrasında ilanların internet sitelerinden kaldırılması dikkat çekti.

Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da 409 kişi yaşamını yitirdi. Depremden etkilenen 39 bin 44 binadan 175'i yıkıldı. Bu binalarda 653 bağımsız bölüm yer alıyordu. Toplam ağır hasarlı, yıkılacak veya yıkılan bina sayısı 967, konut sayısı 6 bin 469 oldu.

KİRALARIN YÜKSELMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Amida Haber'den Gönül Morkoç'un haberine göre, depremden sonra ağır ve orta hasarlı evlerini boşaltmak isteyen yüzlerce kişi kiralık ev arayışına girdi. Kiralar 5-6 bin liradan bir anda 10-15 bin liraya kadar yükseldi. Diyarbakır Valiliği’nin “fahiş fiyat verenlere yaptırım uygulayacağız” açıklamasının ardından, dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İLANLAR İNTERNET SİTELERİNDEN KALDIRILDI

Valilik açıklamasının ardından, daha önce ilanlarda “kiralık'' görünen evler, ilandan kaldırıldı. Arama motorunda yapılan “Diyarbakır’da kiralık ev” aramasında Kayapınar bölgesinde hiçbir sonucun çıkmaması dikkat çekti. Kiralık evlerin, internet yerine emlakçılar ya da ev sahipleri tarafından direkt kiraya verildiği belirtildi.