Diyarbakır'daki kafe saldırıları: Beş kişi daha gözaltında

Diyarbakır Sur'da Hewş Kafe ve CHP Milletvekili Türkan Elçi'ye ait Karga Cafe'ye saldırıya dair yürütülen soruşturmada beş kişi daha gözaltına alındı. Daha önce üç kişi tutuklanmıştı.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da Hewş Kafe ve CHP Milletvekili Türkan Elçi'ye ait Karga Cafe'ye yönelik saldırıya yürütülen soruşturmada üç kişinin tutuklandığı 'Kantar' operasyonunun ardından 'Topuz' operasyonunda da beş şüpheli gözaltına alındı.

Saldırılar, 11 Temmuz gecesi katledilen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi ve CHP Milletvekili Türkan Elçi'ye ait 'Karga' kafe ile yanındaki 'Hevş' isimli kafeyi hedef almıştı. Her iki kafe de ses bombası ve silahlarla saldırıya uğramıştı. Olayın gündem olmasının ardından V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç. yakalanarak tutuklanmıştı.

DHA'da yer alan habere göre; Gasp Büro Amirliği ekipleri, üç şüphelinin tutuklandığı olayla bağlantısı olduğunu değerlendirilen beş şüpheliyi daha tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle, şüphelilerin belirlenen adreslerine, sabah saatlerinde 70 polisin katıldığı eş zamanlı 'Topuz' operasyonu düzenlendi. Aramalarda bazı dijital materyaller ve fişekler ele geçirildi. Beş şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

(HABER MERKEZİ)