Diyarbakır'ın zehirli binaları

Diyarbakır'da yıkılmayan binalar uyuşturucu kullanıcılarının meskeni oldu. Bölgede yaşayanlar, depremden sonra sayısı artan metruk binaların yıkılmasını istiyor.

Ardıl Batmaz - Evrim Deniz

DİYARBAKIR - 6 Şubat'ta Maraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremlerin yıkıma uğrattığı 11 ilden biri olan Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina enkaza dönüştü.

411 kişinin hayatını kaybettiği kentte yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde 3 bin 252 binanın ağır hasarlı, 2 bin 828’inin orta hasarlı, 32 bin 652'sinin ise az hasarlı olduğu belirlendi.

Ağır hasarlı binalardan şu ana kadar 80'inin yıkımı tamamlandı. Ancak geriye kalan binalara aradan geçen 6 aya rağmen bir çekiç dahi vurulmadı. Moloz yığınına dönmüş sokaklar, patlamış duvarlar ve geceleri bu harabe binaların içinden gelen ürkütücü sesler mahallelileri tedirgin ediyor.

Ağır hasarlı binaların tehlike saçtığına dikkat çeken esnaf ve halkın bir tepkisi de bu binaların uyuşturucu kullanıcılarının meskeni haline gelmesine.

Depremin yıkıma neden olduğu diğer kentlere oranla Diyarbakır'da yıkım sayısı ve tekniğinin istenilen noktada olmadığını söyleyen Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da yıkılmayan binaların hem tehlike arz ettiğine hem de kötü niyetli kullanımlara sebep olduğuna dikkat çekti. Kentin hayalet yapılardan kurtulması gerektiğini belirten Kaya, yetkilileri göreve davet etti.

DEM Parti heyetinin görüşmeleri bölgede nasıl karşılandı? Khal Gağan ritüeli: Dersimliler yeni yılda barış ve huzur diledi Bahçesaray'a kayyım atandı: Kadir Cesur ilçeden aktardı 2 bin 700 yıldır dönüyor: 40 değirmenden 1'i çalışıyor Munzur’da tenbûr atölyesi: Dünyanın dört bir yanından katılımcı geldi Büyükşehirden Küçükkumla'ya: Artık sadece yazlık değil