Dizide ve gerçek hayatta Chernobyl: Nasıl görünüyordu?

Dizide bazı anlatılanları 'kurgu' bulan da oldu. Nobel Edebiyat Ödüllü gazeteci-yazar Svetlana Alexievich'in 'Bir Nükleer Felaketin Sözlü Tarihi - Çernobil'den Sesler' kitabından uyarlanan diziyi inceleyen Thomas Flight, Youtube kanalında konuyla ilgili bir video hazırladı. Flight, diziden sahneleri ve gerçekteki bazı görüntüleri karşılaştırdı. İşte diziden ve gerçektekti Çernobil'den görüntüler....

DUVAR - Yayınladığı ilk bölümüyle tüm listelerde ilk sıraya yerleşen ve eleştirmenlerden tam puan alan Çernobil faciasının mini dizisi 'Chernobyl' son bölümüyle final yaptı. Hâlâ gündemden düşmeye dizi, facianın gerçekleştiği kente turist akını başlattı, nükleer enerji santrallerini sorgulattı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?