DMC'ye Fransız ortak

Fransız dijital müzik platformu Believe grubu, Doğan Müzik'e (DMC) ortak oluyor. Ortaklık için ön sözleşme imzalandı. Ortaklığın bedeli ise 23,4 milyon dolar.

Abone ol

DOĞAN - Doğan Holding, medya grubunu Demirören'e sattıktan sonra, müzik ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren dolaylı iştiraki Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş'nin de çoğunluk hissesini elden çıkarıyor. Sanatçı merkezli bir dijital müzik platformu olan Believe Grubu, DMC'ye ortak oluyor. Doğan Holding, DMC-Believe ortaklığı için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP), bildirimde bulundu. Ön sözleşme imzalanırken, toplam tutar 23 milyon 400 bin dolar (hisselerin yüzde 60'ı) olarak açıklandı.

Doğan Holding’den yapılan yazılı açıklamada, yeni ortaklıkla ilgili 17 Nisan’da ön sözleşmenin imzalandığı ve gerekli kanuni işlemlere başlandığı bilgisi verildi. KAP’ta yer alan açıklamaya göre DMC, Doğan Holding’in dolaylı bağlı ortaklığı konumundaki DMC Invest B.V’nin iştiraki konumunda bulunuyor.

DEMİR: HEYECANLIYIZ

DMC Genel Müdürü Samsun Demir konuyla ilgili olarak “Korona ile mücadele edilen bu zor günlerde müzik sektörümüze katkıda bulunmak için bir yabancı yatırımcının ülkemize güven duyarak gelmesi her yönüyle büyük önem arzediyor. Bunun için heyecanlıyız. Sektörümüz için hayırlı olmasını dileriz” dedi.

DMC ile çalışan sanatçılardan bazıları şöyle:

MFÖ, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Mor ve Ötesi, Kenan Doğulu, Funda Arar, Yüksek Sadakat, Bengü, Kalben, Ferhat Göçer, Gülben Ergen, Kargo, Mustafa Sandal, Mirkelam.

Believe Grubu, bağımsız sanatçıların ve yapım şirketlerinin ürünlerini dünya çapında yasal müzik platformlarında dağıtmalarını ve tanıtmalarını sağlamak için müzik ve internet uzmanları tarafından 2005 yılında Paris'te kuruldu. 45 ülkede 1300'den fazla çalışanı bulunuyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)