Doç. Dr. Muharrem Balcı: Marmara Denizi foseptik çukuru haline geldi

Akademisyen Muharrem Balcı "Marmara Denizi'ne akan dereler ve nehirler artık birer atık su kanalı oldu. Bir an önce tüm arıtma tesisleri ve kirlilik kaynakları tespit edilmeli" dedi.  

DUVAR - İSTANBUL Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Muharrem Balcı, Marmara bölgesinde iklim krizi yaşandığını belirterek "Deniz salyasının Marmara bölgesinde bu kadar yoğun oluşmasının bazı nedenleri var. Öncelikle Marmara bölgesinin yoğun göç alması, sanayi kuruluşlarının çoğunluğunun bu bölgede bulunması, bu sanayi kuruluşlarının atıkları bir şekilde Marmara Denizi'ne ulaşması ve nüfus yoğunluğunun ürettiği evsel, kanalizasyon atıklarının derin deşarj yoluyla veya basit arıtma yöntemleriyle Marmara Denizi'ne verilmesi. Bunun sonucunda da Marmara Denizi foseptik çukuru haline geldi" dedi. 

Haberin Devamı
İran seçimleri dünya basınında: ‘Pezeşkiyan’a reformcu dense de…' Oranlar değişti: 3 milyon TL'nin getirisi uçtu Taşıt kredisi, konut kredisi ve bireysel krediler: Oranlar değişecek Nike’tan reklam filmi: 'Altınımı Kürt bir anne gibi takmayı seviyorum' Emekliler dikkat: 30 bin lira alabilirsiniz Yaşanılacak yerler belli oldu: Listede 10 ülke var