Doç. Dr. Savaşçı: Mart'tan itibaren maske takmaya gerek kalmayabilir

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, omicron varyantının aşılılarda akciğer tutulumu olmadan seyrettiğini belirterek mart ayından itibaren maske takmaya gerek kalmayabileceğini söyledi.

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz hafta korona virüsü tedbirleri ile ilgili bir soruya bugünü işaret ederek "Gelecek hafta çarşamba günü mücadeleyi ve geldiğimiz noktayı, bundan sonra ne olacağını anlatacağımız bir basın toplantısı yapacağız. Bugüne kadar geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne yapılması gerektiğini daha net anlatan bir dönem olacak. Maske ve benzeri tedbirler ne zaman test yapılması gerektiği dahil olmak üzere birçok konu ele alınacak. Maskeyi nerede daha önemle takmamız gerektiğini anlatacağım" şeklinde yanıt vermişti. Bugün yapılması planlanan Bilim Kurulu toplantısı 1 Mart Salı gününe ertelenmiş olsa da maske zorunluluğunun kalkıp kalkmayacağı tartışma konusu oldu. 

Haberin Devamı
ÖTV tutarları değişti: Rakı, şarap ve biraya zam UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Uzmanı tek tek hesapladı: Her ay 2 bin 22 TL eksik aylık alacaklar EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi