Doğa Derneği av ve yaban hayvanları için açtığı davayı yayın haline getirdi

Doğa Derneği, Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlıları ile Mücadele Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişikliklere karşı açtığı davayı yayın haline getirdi

Abone ol

İZMİR - Doğa Derneği, Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlıları ile Mücadele Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişikliklere karşı iptal talebiyle açtığı davayı biyolojik çeşitlilik, yaban hayatı, doğa ile uyumlu yaşam ekseninde yapılacak hukuki çalışmalara kaynaklık etmesi amacıyla yayın haline getirdi.

Dava dilekçesi herkes için erişime açılırken, dava hazırlık sürecinde gerçekleştirdikleri hukuki tartışmaları bu yayın vasıtasıyla özetledi. Hazırlanan 8 sayfalık yayında dava, “Biyoçeşitlilik Hukuku ve Yaban Hayatı“, “Yönetmelik İptali Davasının Hukuki Çerçevesi”, “Dava konusu“, “İptal talebinin hukuksal dayanakları”, “Yararlanılan kanunlar ve sözleşmeler”, “Biyoçeşitlilik ve Yaban Hayatının Korunmasına Yönelik Hukuksal”, “Öneriler” başlıkları altında incelendi.

'MÜVEKKİLİMİZİN DOĞA OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ'

Söz konusu yayına ilişkin Doğa Derneği Hukuk Danışmanı Özlem Altıparmak, şunları söyledi: 

“Müvekkilimizin doğa olduğunun ve her davamızda doğanın hakkını savunmak adına hareket ettiğimizin bilincindeyiz. İnsan ve yaban hayatını bir çatışma ve zarar üzerinden değil, ortak yaşam ve hepimiz için ortak bir gelecek tahayyülü üzerinden inşa etmek zorundayız. Açtığımız dava, bu ortak yaşam savunusunun en önemli araçlarından birinin hukuk olduğunu bize gösteriyor. Davamızın ve yürütmekte olduğumuz hukuki mücadelenin, doğanın hakkını hukuki araçlarla savunmak konusunda birörnek teşkil etmesini ve bu alanda çalışmak isteyenler açısından yol gösterici olmasını ümit ediyoruz.”

Dava dilekçesi hazırlığında yer alan isimler ise şöyle:

Can Gerçek
Cem Altıparmak
Çisem Aylanç
Duygu Öztürk
Ece Elif Kuruoğlu
Emel Cansever
Fatma Elçiçek
Nimetullah Düzgün
Özlem Altıparmak
Sinem Dokur
Sühendan Göksal
Sümeyye Elis Yıldızlı
Şüheda Tokyay
Tuğçe Berber
Yağmur Seçkin
Yankı Tan

(HABER MERKEZİ)