Doğa Derneği'nden 3 günlük 'Hukuk ve Doğa Okulu'

Doğa Derneği’nin 5-7 Haziran arası Seferihisar’da düzenleyeceği 'Hukuk ve Doğa Okulu'nda doğa hakkı, iklim değişikliğiyle mücadele, iklim adaleti ve çevre hukukuna dair gelişmeler tartışılacak.

Abone ol

DUVAR - Seferihisar Doğa Okulu’nda 5-6-7 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Hukuk ve Doğa Okulu, doğanın hakkını hukuk yoluyla savunma yöntemlerine odaklanıyor. Hukuk ve Doğa Okulu’nda doğa hakkı, iklim değişikliğiyle mücadele, iklim adaleti ve çevre hukukuna dair gelişmeler tartışılacak. Katılımcılar, doğa tahribatına karşı hukuki mücadelenin nasıl yürütebileceğine odaklanacak.

Doğa savunuculuğu konusunda uzmanlaşmak isteyen hukukçular üç günlük buluşmaya katılabilecek. Program, Doğa Derneği Hukuk danışmanları avukatlar Özlem Altıparmak ve Cem Altıparmak tarafından koordine ediliyor.

Hukuk ve Doğa Okulu’nda; ‘Doğa hakkı ve doğa savunuculuğunda hukukun etkin bir araç olarak kullanımı’, ‘Doğa savunuculuğunda başvurulabilecek ulusal ve uluslararası hukuki mekanizmalar’, ‘Türkiye’de doğa mücadelesi tarihine bakış’, ‘İdari başvuru ve dava süreçleri’, ‘Proje dosyası inceleme ve örnek davalar’, ‘Doğa Derneği’nin savunuculuk deneyimleri’, ‘Doğa ve iklim okur-yazarlığı’, ‘İklim adaleti’, ‘Doğa ile uyumlu yaşam’ başlıkları konuşulacak.

Gediz Deltası ve Orhanlı Köyünde alanında uzman kişilerle birlikte saha ziyaretleri gerçekleştirilecek programda, ziyaretlerin ardından doğa savunuculuğuna dair birlikte neler yapılabileceği değerlendirilecek.

Hukuk ve Doğa Okulu’na; doğa savunuculuğu alanında kendini geliştirmek isteyen, kolektif ve yaratıcı üretim süreçlerine uyum gösterebilen, doğa hakkı ve iklim hukuku alanında Türkiye ve Dünya’daki gelişmelere ilgi duyan hukuk fakültesi öğrencileri (4. sınıf), hukukçu akademisyenler, stajyer avukatlar, avukatlar katılabiliyor.

6 Mayıs’a kadar devam edecek başvurular için: https://dogadernegi.org/