Doğan: 264 kuş türünün konakladığı bölgeye kanalizasyon suyu dökülüyor

Osmaniye'de şehir kanalizasyonundan gelen atıkların, Ceyhan Nehri'ne döküldüğü iddia edildi. Yaklaşık 264 kuşun yaşadığı alanın kirletilmesine Kırmıtlı eski Belediye Başkanı Doğan tepki gösterdi.

DUVAR - Kırmıtlı eski Belediye Başkanı ve Kuş Cenneti kurucusu Ali Murtaza Doğan, Osmaniye'nin kanalizasyon sularının Ceyhan Nehri'ne bırakıldığını belirterek çevrenin kirletilmesine tepki gösterdi. Doğan, Osmaniye’nin kanalizasyonunun arıtılmadan Ceyhan Nehri’ne bırakıldığını tespit ettiklerini belirterek gerekli şikayetleri yaptıklarını ama sonuç alamadıklarını anlattı. 

 İskenderun Demir Çelik fabrikalarının da kirlenmede etkili olduğunu belirten ve DSİ'nin bir şey yapmadığını belirten Doğan, "Yani sırf fabrikaları kurtarmak için makineleri kurtarmak için buradaki bütün biyolojik çeşitlilik, arıtılmayan bir suyla kirletiliyor şu an" dedi. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?