Doğan Holding'te iki gözaltı

Doğan Holding'in merkez binasında polis araması. Holding, iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Doğan Holding'in Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nun 'FETÖ' soruşturmasında tutuklanmasının ardından bu sabah iki gözaltı daha geldi. Holding'in, Üsküdar'daki binasında yapılan polis araması hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, şirketin Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel ile eski yöneticilerinden Yahya Üzdiyen'in gözaltına alındığı bilgisi yer aldı.

Açıklamada, "Bu sabah Şirketimiz Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel'in ve eski Yöneticimiz Yahya Üzdiyen'in, daha önce Ankara Temsilcimiz Barbaros Muratoğlu'nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında ev ve ofislerinde arama yapılmış ve kendileri gözaltına alınmıştır. Sözkonusu arama işlemi sadece adı geçen yöneticilerimizin şahsi çalışma ofislerinde yapılmış olup, Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının faaliyetlerini etkileyen herhangi bir durum bulunmamaktadır. Şirketimiz ve bağlı ortaklıkları faaliyetlerine aynen ve kesintisiz olarak devam etmektedir" denildi.

SABAH İÇİN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan, Doğan Grubu “FETÖ ve diğer terör örgütlerinin planları doğrultusunda ülkeyi kaosa sürükleyecekler” haberiyle ilgili olarak Sabah gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda haberin linklerine erişim engeli istendi.

Söz konusu metinde, “2017 yılının ilk saatleriyle birlikte sahneye konulan plan belli... Fırat Kalkanı ile Suriye’deki hesapları bozulan ‘üst akıl’, tüm unsurlarıyla saldırıya geçti. El Bab’ı Türk ordusunun ele geçireceği, PYD ve DEAŞ terör örgütlerinin Türkiye ile Rusya arasındaki yeni bir oyunla bölgeden temizleneceği bir süreçte, PKK ve DEAŞ’ın ipini elinde tutan ‘üst akıl’ yani derin NATO, ABD ve Avrupa Birliği’nin bazı ülkeleri, Türkiye’yi ele geçirecek yeni bir kaos planını devreye soktular... FETÖ ve PKK ile bağlantılı medya tam da provokasyonun ortasında. Odatv, Birgün gazetesi, Doğan medyası tamamen bu kaos için çalışacak” ifadeleri yer almıştı.

Grup adına yapılan açıklamada, Sabah’ın düne kadar FETÖ’yü “muhterem hocaefendi diye gösteren ve açıkça destekler nitelikte yayın yapan” bir gazete olduğu söylenerek, “Bu örgütün mağdur etmeye çalıştığı Hürriyet’i tamamen asılsız ve hayal mahsulü iddialar üzerinden destekleyici gösterip kendisini de FETÖ savaşçısı ilan etmesi kabul edilebilir olmadığı gibi, bu şekildeki yayın politikası ile Hürriyet’i açıkça hedef göstermesinin de hukuk tarafından korunmaması gerekir” denildi.