‘Doğan Kardeş’ online erişime açıldı

23 Nisan etkinliklerle kutlanacak... Yapı Kredi, ilk çocuk dergisinin ilk sayısını erişime açtı.

Abone ol

DUVAR - Yapı Kredi Yayınları, bundan tam 75 yıl önce 23 Nisan 1945’te yayımlanan Türkiye’nin ilk çocuk dergisi ‘Doğan Kardeş’in ilk sayısını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı için hazırladığı etkinlikler kapsamında online erişime açtı. Doğan Kardeş, 23 Nisan 1945 tarihinde Yapı ve Kredi Bankası’nın desteğinde Şevket Rado ve Vedat Nedim Tör tarafından çıkartılmaya başlanmıştı.

Yapı Kredi Yayınları, ‘Çocukların Bayramı Kitapların Bayramı’ sloganıyla birlikte 23 Nisan Perşembe günü sosyal medya hesaplarında haftanın her günü çocukların tek başına veya aileleriyle birlikte ve evde bulunan malzemelerle yapabileceği etkinlikleri Her Güne Bir Etkinlik başlığı altında Yapı Kredi Yayınları Instagram hesabında paylaşacak.

HER SAAT BAŞI VİDEO

Yapı Kredi Yayınları ayrıca, her saat başı Instagram hesabında paylaşacağı videolarla Yalvaç Ural, Feridun Oral, Sara Şahinkanat, Selçuk Demirel, Naz Elkorek, Gizem Darendelioğlu, Elvan Uysal Bottoni, Nergis Seli, İpek Çalışlar, Filiz Özdem ve Dilek Yördem Ceylan gibi yazar ve çizerlerini çocuklarla buluşturacak.

24 Nisan Cuma gününden itibaren ise, “Bir Yazar Bir Masal” başlığı ile çocuk edebiyatı yazarlarının videolarını paylaşacak olan Yapı Kredi Yayınları, ilk gün Feridun Oral’ın stop-motion tekniğiyle hazırladığı “Bir Lokmalık Filmler”i çocuklarla buluşturacak. 25 Nisan Cumartesi günü ise yazar Sara Şahinkanat, Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız’dan kitabından yola çıkarak hazırladığı video ve oyunla çocuklarla buluşacak.

Dergiye bu linkten ulaşabilirsiniz: https://bit.ly/DoganKardes(HABER MERKEZİ)