Doğan Taşdelen'e veda: Belediyene hoşgeldin

Bodrum'da tatildeyken vefat eden CHP'li Doğan Taşdelen için 10 yıl beledeyi başkanlığını yaptığı Ankara Çankaya Belediyesi'nde tören düzenlendi. Babasına "Belediyene hoşgeldin" diye seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen şöyle konuştu: "Hayatımda en fazla gururlandığım an, ikinci seçimi de kazandıktan sonra ‘Oğlum seninle gurur duyuyorum’ demesidir"

Abone ol

DUVAR - Bodrum'da kalp krizi sonucu ölen eski Çankaya Belediyesi Başkanı Doğan Taşdelen (71) için Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nde ve Çankaya Belediyesi'nde tören düzenlendi. Doğan Taşdelen'in oğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen "Belediyene hoşgeldin... Onun yüreğinin güzelliği çevresinde olan herkese yayılırdı" dedi.

Doğan Taşdelen için düzenlenen törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra CHP milletvekilleri, Çankaya Belediyesi çalışanları, sendika ve meslek odası temsilcileri katıldı. Taşdelen’in naaşı Çankaya Belediyesi zabıta memurları tarafından taşındı, karanfillerle karşılandı. Taşdelen için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve hayatı anlatıldı.

Çankaya Belediyesi çalışanlarından Nazmiye Yıldırıcı, Taşdelen’e atfen konuşma yaptı. Yıldırıcı Taşdelen ile çalışmanın onur verici olduğunu ifade ederek, “Onunla kalp kırmadan yıllarımızı geçirdik. Hiç yorulmadan çalıştık” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, babasına “Belediyene hoşgeldin” diye seslenerek şunları söyledi: “O sadece benim babam değildi, hepinizin babasıydı. Ben sadece babamı değil önderimi kaybettim. Onun çizdiği yoldan azimle yürümeye devam edeceğim. En büyük eseri Çankaya Belediyesi’ydi, sosyal demokrat belediyeciliğin örneğini verdi. Onun huzurunda daha fazla çalışacağıma söz veriyorum. Doğan Taşdelen’i sevmek ezelinden, özgürlükten, Mustafa Kemal Atatürk’ten yana olmaktır. Hayatımda en fazla gururlandığım an, ikinci seçimi de kazandıktan sonra ‘Oğlum seninle gurur duyuyorum’ demesidir. Çok güzel bir insanı kaybettik, sadece babamı değil. Onun yüreğinin güzelliği çevresinde olan herkese yayılırdı. 12 Eylül’de işkencelerden geçen herkese sahip çıkmıştı. Hayatını yazıyordu. Az kalmıştı."

Meral Akşener, Doğan Taşdelen'in tabutunun başında dua etti.

Doğan Taşdelen’in Kocatepe Cami’ndeki cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Alper Taşdelen korona virüsü önlemleri nedeniyle taziyeleri el selamıyla kabul etti.

Cenazeye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

DOĞAN TAŞDELEN KİMDİR?

1988-1999 yıllarında Çankaya Belediye Başkanı olan Doğan Taşdelen mevcut Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in babası. Taşdelen, DSP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Taşdelen ayrıca Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müşavirliği görevini de yürüttü. (ANKA)