'Dogecoin'in ilhamı Kabosu, 18 yaşında hayatını kaybetti

Shiba inu cinsi Kabosu'nun sahibi Atsuko Sato, "Kabo-chan dünyadaki en mutlu köpekti. Ben de en mutlu sahiptim. Bunca yıldır Kabosu'yu sevdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim" dedi.

Abone ol

DUVAR - 'Dogecoin' kripto para biriminin yaratılmasına ilham olan Kabosu adlı köpek, 18 yaşında hayatını kaybetti. Shiba inu cinsi Kabosu'ya geçtiğimiz yıllarda lösemi teşhisi konulmuştu. Kabosu'nun sahibi Atsuko Sato, Instagram paylaşımında, köpeğini sevenlere teşekkür ederek "Ben onu severken sanki uykuya dalıyormuş gibi sessizce vefat etti. Kabo-chan dünyadaki en mutlu köpekti. Ben de en mutlu sahiptim. Bunca yıldır Kabosu'yu sevdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

2010 yılında, Kabosu'yu bir sahiplenen Atsuko Sato, bundan iki yıl sonra köpeğinin resmini fotoğrafını internette paylaştı. Kabosu'nun fotoğrafı kısa süre içerisinde viral oldu ve bir caps haline geldi. Söz konusu fotoğraf, 2021 yılında bir NFT'ye dönüştürüldü ve daha sonra 4 milyon dolara (yaklaşık 129 milyon TL) satıldı. Kabuso, iki yazılım mühendisi tarafından bir şaka olarak kurulan ve şu anda 23 milyar dolarlık piyasa değeriyle sekizinci en değerli kripto para birimi olan Dogecoin'e ilham verdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)