Dolandırıcılar Eren Bülbül'ün adını kullandı

Erzurum'da dolandırıcılar Maçka'daki çatışmada hayatını kaybeden Eren Bülbül'ün ismini kullanarak bir aileyi dolandırdı. Aile dolandırıcılara 11 reşat ve iki çeyrek altın ile 7 bin 500 lira para verdi.

Abone ol

DUVAR - Erzurum'da dolandırıcılar, Trabzon Maçka'da PKK ile yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adını kullanarak bir aileyi dolandırdı.

CNN Türk'te yayınlanan habere göre, Erzurum Yakutiye ilçesinde oturan G.A. ve eşi M.A'yı ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini emniyet müdürü ve cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Aileyi telefonla arayan dolandırıcılar Eren Bülbül'den bahsederek "PKK adına para yatırdınız, sizi tutuklayacağım. Eren'in öldürülmesinde parmağınız var. Bize para vereceksiniz, operasyon yapacağız" diyerek tehdit etti.

Çift, telefon görüşmesi sonrası eve gelen dolandırıcıya, 11 reşat ve iki çeyrek altın ile 7 bin 500 lira para verdi. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan G.A. ve M.A. çifti, Gölbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvurarak şikayetçi oldu.

Emniyet yetkilileri, telefonla arayarak kendilerini polis, asker, savcı veya emniyet müdürü olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi ve böyle bir durumda polise başvurulmasını istedi.