Merkez Bankası'nın 4 müdahalesi doları dizginleyemedi: Tarihi rekor

Merkez Bankası son 10 günde 4 kez müdahalede bulunmasına rağmen dolar 14,75 lirayla yeni bir rekor kırdı. Altın fiyatları da rekor seviyede.

DUVAR - Dolar yeni haftada 13.85 liradan açılış yaptı. Ancak kısa sürede 14 lira barajını aşan dolar 14,75 liraya yükselerek, yeni bir rekor kırdı.
Doların yükselişinde Merkez Bankası'nın perşembe günü yeni bir faiz indirimine gideceği duyumlarının yanısıra, ekonomik göstergelerdeki bozulma, yüksek enflasyon ve oluşan güvensizlik ortamıyla yabancı yatırımcıların iç piyasadan çıkmaya devam etmesi ile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımını öne çekebileceği beklentileri etkili oluyor. Çarşamba günü Fed faiz kararını duyuracak. 
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu ise 16 Aralık Perşembe günkü toplantısında, yılın son faiz kararını verecek.

Haberin Devamı
Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler